Cursussen

Help

Een cursus bestaat uit één of meerdere sessies. Deze sessies hebben elk een locatie, datum, tijd van aanvang en eindtijd.
Een bepaalde cursus kan meerdere keren gegeven worden, d.w.z. dat u kunt kiezen bij welke groep u aansluit.
Elke groep krijgt dezelfde sessies, maar op verschillende data en tijdstippen.

Werken met en vanuit de werkelijkheid

In te schrijven t.e.m. di 5 februari 2019
Wim De Cock

Stap voor stap verkennen we organisatievormen die het mogelijk maken in te spelen op de interesses van de kinderen. Om vanuit hun werkelijkheid te starten.

Vanuit deze stimulerende aanpak verrijken we de ideeën van de kinderen, ontdekken we welke stappen er moeten gezet worden, reiken we hulpmiddelen aan die kinderen op weg zetten naar zelfstandig werken, grijpen we de kansen om op natuurlijke wijze vakoverschrijdend te werken, …

Kortom, we brengen de werkelijkheid in de klas. De werkelijkheid van de kinderen. Deze zeer kindgerichte aanpak zorgt voor wonderlijke avonturen in je klas. We bekijken hoe we dit kunnen koppelen aan leerdoelen zodat je de verschillende domeinen van de leergebieden ‘mens en maatschappij’ en ‘wetenschap en techniek’ niet uit het oog verliest. We reflecteren over onze eigen aanpak, staan stil bij succeservaringen maar oefenen ook onszelf in anders en breder evalueren.

Verleden cursussen

Verbindend Communiceren

In te schrijven t.e.m. za 10 november 2018
Kurt Dossche

Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar voor de sessie.
De heer Hedwig Berghmans neemt ons mee in de basisprincipes van verbindend communiceren. Je krijgt inzicht in de wijze waarop je verbindende communicatie - luisteren en spreken vanuit het hart - kan gebruiken in je dagelijkse klaspraktijk en met collega’s. Er wordt gefocust op Empathie voor jezelf en voor een ander. We zijn heel blij dat we de heer Berghmans konden strikken en deze voordracht voor jullie mogen organiseren.

Vertrek eens zonder thema - Els Menu

In te schrijven t.e.m. wo 21 november 2018
Kurt Dossche

Vertrekken zonder thema is een hot topic. Meer en meer kleuterleerkrachten laten af en toe hun thema’s en volgepropte weekschema’s los om eens ‘echt’ tijd te maken voor hun kleuters.