digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

eWorkz - Handleiding

Terug

Wat is eWorkz ?

eWorkz is een on-line leeromgeving waar je als leerkracht een werkfiche kan maken voor je leerlingen. De leerlingen kunnen deze werkfiches rechtstreeks op het internet oplossen. Er is geen tekstverwerker nodig.
Als leerkracht kan je feed-back geven aan je leerlingen, aanvullingen vragen of hun werk beoordelen en als afgewerkt plaatsen.
Dit kan je rechtstreeks op het net. Zeulen met diskettes, papier en boeken is dus niet meer nodig voor eWorkz.

Hoe werkt eWorkz ?

Je bent leerkracht.

Vraag een leerkrachtenaccount aan. Hiermee kan je:
• je eigen gegevens wijzigen (vb als je een nieuw e-mail adres hebt of verandert van klas.)
• een lijst met jouw leerlingen of klasgroepen raadplegen.
• een leerling of klasgroep toevoegen
• een leerlingen of klasgroep wissen
• een leerlingen of klasgroep editeren (vb een nieuwe naam, login of paswoord geven)
• een opdrachtenfiche maken voor op het even wie uit je eigen klas, een specifieke leerling of klasgroep.
• een opdracht gaan corrigeren.
• een opdracht toewijzen aan een andere leerling.
• een opdracht een afgewerkte status geven, zodat leerlingen er niet meer kunnen in schrijven.

 

Je bent leerling.

Vraag aan je eigen leerkracht een leerlingenaccount. Je leerkracht kan deze voor jou maken met zijn leerkrachtenaccount.
Hiermee kan je:
• je eigen werkfiche maken.

 

 

Wil je een uitgeprinte versie van de volledige handleiding ? Klik dan hier. Je hebt wel AcrobatReader 5 of hoger nodig.

 

 Aansprakelijkheid

Door de aard van eWorkz kan digitaleschool.be niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van de werkstukken, enkel de goedgekeurde werkstukken zijn gelezen door digitaleschool. Alles wat gepubliceerd wordt door een auteur van de werkstukken in eWorkz, wordt verondersteld in overeenstemming te zijn met het auteursrecht. Indien werkstukken elementen bevatten die onderhevig zijn aan het auteursrecht wat u toekomt, kunt u contact opnemen met eWorkz@digitaleschool.be waarna de nodige stappen worden gezet. De inhoud van de werkstukken vertokt de mening en bevindingen van de auteur. Deze stemmen niet noodzakelijk overeen met deze van digitaleschool.be. De werkstukken die discriminerend zijn van aard, commerciŽle boodschappen bevatten, de netiquette schenden of niet stroken met de doelstellingen van digitaleschool.be kunnen worden gecensureerd; doch respecteert digitaleschool.be de vrije meningsuiting.
  Naar het begin van de pagina