Onderwerp is afgewerkt. Karel de Grote : analfabeet ?   van:  ictklas - ict
Opdracht: Leg uit wat een analfabeet is. Zoek het indien nodig op in een woordenboek of op www.vandale.nl
Hoe kon het dat Karel de Grote en zeker veel van zijn tijdgenoten analfabeet was ?
Wat probeerde hij daaraan te doen ?
Wie had daar een zeer belangrijke rol in ?

(laatst bijgewerkt: 19-05-2005)
  een analfabeet is iemand die niet kan lezen of schrijven.

Hoe kon het dat Karel de Grote en zeker veel van zijn tijdgenoten analfabeet was?:
Scholen bestonden in die tijd niet.

Wat probeerde hij daaraan te doen?:
Hij liet scholen maken voor de beste leerlingen.

Wie had daar een zeer belangrijke rol in?
de monniken maakten scholen. Dat zijn abdijscholen.
Er waren ook hofscholen. Die scholen waren op het kasteel of aan het hof.

hofschool Karel de Grote Karel de Grote

Bron: google afbeeldingen