Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. STIJGENDE SLAK   van:  GVBS De Dobbelsteen - 4
Opdracht: Een slak bevindt zich op de bodem van een 20 meter diepe put. Elke dag klimt de slak 5 meter omhoog, maar 's nachts glijdt hij weer 4 meter terug naar beneden.

De vraag: Hoeveel dagen duurt het voordat de slak de bovenrand van de put heeft bereikt?

(laatst bijgewerkt: 28-02-2005)
  5m - 4m = 1m per dag
20meter = 20x1dag=20dagen

De slak moet 20 dagen doen voor dat hij de bovenrand ven de put heeft bereikt