eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiëerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.

Onderwerp is afgewerkt. Boerenzwaluw   van:  ictklas - ict
Opdracht: Maak een pasport van deze vogel. Zoek volgende dingen uit:
-grootte
-kleur
-leefgebied
-voeding
-verschil mannetje - vrouwtje
-bijzondere kenmerken
-illustreer met een passende foto

(laatst bijgewerkt: 11-06-2004)
  boerenzwaluw:zijn keel en voorhoofd zijn roodbruin en vanonderen is de kleur crêmekleurig.
hij verblijft vanaf eind maart tot begin oktober in het openland waar boerderijen zijn.Hij jaagt in de lucht op insecten.
Lange diepgevorkte sprietstaart,sierlijkevorm en zwenkende bewegingen tijdens snelle jacht op insecten.
De boerenzwaluw bouwt z'n nest van klei met gras en stro, onder bruggen en dakranden, waar een steun voor het nest te vinden is.
Als de jonge vogels uitgevlogen zijn worden ze nog enige tijd door de ouden worden gevoed.

<!--FIG2CAP-->

Bron: Vogels - boerenzwaluw