Onderwerp is afgewerkt. Merel   van:  ictklas - ict
Opdracht: Maak een pasport van deze vogel. Zoek volgende dingen uit:
-grootte
-kleur
-leefgebied
-voeding
-verschil mannetje - vrouwtje
-bijzondere kenmerken
-illustreer met een passende foto

(laatst bijgewerkt: 08-11-2004)
  Kenmerken:
Het merelmanetje is pikzwart met een oranje-geele snavel.
Het merelvrouwtje is bruin met een roestbruine borst.
De merel leeft bij ons. We zien ze in de tuin.
Merels pikken dikwijls wormen, mieren, ... Het zijn insekteneters.
Ze zijn ongeveer zo groot als een vuist.

merelmannetje, let op de pinkzwarte kleur en de g Merelvrouwtjes zie je niet zo goed zitten in de n

Bron: Vogels
in Google afbeeldingen zoeken naar Merel