digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Sporen op het Wad - het slikgarnaaltje   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek uit wat het slikgarnaaltje is. Zet bij fig.1 een foto.
-Wat eet het slikgarnaaltje ?
-Hoe eet het slikgarnaaltje ?
-Waar leeft het slikgarnaaltje ?
-Welk spoor laat het slikgarnaaltje na ? (waaraan zien we dat dit diertje er is?)
 
 (laatst bijgewerkt: 19-05-2005)
  Hij is een typische bewoner van het slik. Heel toepasselijk noemt men deze garnaal ook Langspriet. Andere benamingen zijn Vorkspriet(garnaal) en Wadkreeftje.

Hij leeft in een U-vormige gang in het slik die 3 tot 4cm diep reikt.Door nu recht te gaan staan kan hij met zijn tweede paar antennen organische resten van het oppervlak naar zich toe schrapen. De lange haren of met een moeilijk woord seta aan de voeding-ledematen gebruikt hij om het voedsel uit wat hij bijeengeschraapt heeft,te filteren.
Je ziet aan het gaatje in het zand langswaar dit diertje het voedsel naar binnen schaapt en aan de andere kant licht een hoopje.
   
slikgarnaal <!--FIG2CAP-->
slikgarnaal
   
Bron: http://www.antwerpennoord.be/schorren/nederlands/slikgarnaal_nl.html

  Naar het begin van de pagina Afdrukken