Onderwerp is afgewerkt. Sporen op het Wad - het slikgarnaaltje   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek uit wat het slikgarnaaltje is. Zet bij fig.1 een foto.
-Wat eet het slikgarnaaltje ?
-Hoe eet het slikgarnaaltje ?
-Waar leeft het slikgarnaaltje ?
-Welk spoor laat het slikgarnaaltje na ? (waaraan zien we dat dit diertje er is?)

(laatst bijgewerkt: 19-05-2005)
  Hij is een typische bewoner van het slik. Heel toepasselijk noemt men deze garnaal ook Langspriet. Andere benamingen zijn Vorkspriet(garnaal) en Wadkreeftje.

Hij leeft in een U-vormige gang in het slik die 3 tot 4cm diep reikt.Door nu recht te gaan staan kan hij met zijn tweede paar antennen organische resten van het oppervlak naar zich toe schrapen. De lange haren of met een moeilijk woord seta aan de voeding-ledematen gebruikt hij om het voedsel uit wat hij bijeengeschraapt heeft,te filteren.
Je ziet aan het gaatje in het zand langswaar dit diertje het voedsel naar binnen schaapt en aan de andere kant licht een hoopje.

slikgarnaal <!--FIG2CAP-->
slikgarnaal