Onderwerp is afgewerkt. Aan Tafel ! . . . (snavels)   van:  ictklas - ict
Opdracht: Op de Waddeneilanden stikt het van de vogels. Wanneer het eb wordt komen ze met duizenden aangevlogen.
Ze komen naar de bodem van de Waddenzee hun eten zoeken. Jammer voor de vogels laten hun prooien zich niet zo maar vangen.
-Zoek 3 vogels die een verschillende snavelvorm hebben. Zoek uit wat deze dieren eten.
-beschrijf telkens waarom die snavelvorm handig is voor die vogel.

(laatst bijgewerkt: 19-05-2005)
  Appelvinken hebben een korte driehoekige snavels om keiharde pitten en zaden te kraken.
Dus eten ze pitten en zaden.

De wilde eenden hun snavels zijn plat en breed.
Van binnen is het net een zeef.
Daarmee kunnen ze kleine zaadjes uit het water en modder zeven.
Ze hebben snavels met kleine haakjes en getande zijkanten als zaagjes.

Er zijn ook steltopers met een lange spitse snavel. Deze vogels kunnen in ondiep water staan en hun voedsel uit de bodem pietsen.

<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->

Bron: Vogels kijken