Onderwerp is afgewerkt. Een droomhuis (opdracht voor ter plaatse)   van:  ictklas - ict
Opdracht: Als de Waddenzee even "land" is (bij eb) komen er na een tijdje een hele hoop "blubberende putjes" te voorschijn. Na een tijd, als het water helemaal verdwenen is, zie je een hele hoop hoopjes liggen.

(laatst bijgewerkt: 28-06-2004)
  In de Waddenbodem leeft de Wadpier. Dat is een soort worm. Die kruipt in de grond omdat de vogels hem daar niet kunnen uitpikken en opeten.
In de buurt van een hoopje zit een gaatje. Langs die kant zit de mond van de wadpier. Hij zuigt zand naar binnen. In dat zand zitten kleine deeltjes voedsel: plankton.
Dat plankton eet hij op en het zand duwt hij er langs achter weer uit. Die vormen de hoopjes.
Als je een wadpier wil uitgraven moet je alles tussen het gaatje en het hoopje uitgraven. De wadpier leeft in een U-vormige buis.

de wadpier (waddenzee.nl) <!--FIG2CAP-->
de wadpier (waddenzee.nl)