digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Een droomhuis (opdracht voor ter plaatse)   van:  ictklas - ict
Opdracht: Als de Waddenzee even "land" is (bij eb) komen er na een tijdje een hele hoop "blubberende putjes" te voorschijn. Na een tijd, als het water helemaal verdwenen is, zie je een hele hoop hoopjes liggen.
 
 



(laatst bijgewerkt: 28-06-2004)
  In de Waddenbodem leeft de Wadpier. Dat is een soort worm. Die kruipt in de grond omdat de vogels hem daar niet kunnen uitpikken en opeten.
In de buurt van een hoopje zit een gaatje. Langs die kant zit de mond van de wadpier. Hij zuigt zand naar binnen. In dat zand zitten kleine deeltjes voedsel: plankton.
Dat plankton eet hij op en het zand duwt hij er langs achter weer uit. Die vormen de hoopjes.
Als je een wadpier wil uitgraven moet je alles tussen het gaatje en het hoopje uitgraven. De wadpier leeft in een U-vormige buis.
   
de wadpier (waddenzee.nl) <!--FIG2CAP-->
de wadpier (waddenzee.nl)
   
Bron: Waddenzee.nl
(link naar de wadpier)
http://www.waddenzee.nl/dutch/navigatie/fr_index.html?/dutch/ecomare/NED0793.HTM

  Naar het begin van de pagina Afdrukken