digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. Visserij 4   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek uit waarop de Texelse vloot hoofdzakelijk vist en waarom ze dit doen.
 
 (laatst bijgewerkt: 19-05-2008)
  Texelse kottervloot


Texel is het enige waddeneiland met een eigen vissersvloot. De circa 20 Texelse kotters behoren tot de modernste van Nederland en hebben hun thuishaven in Oudeschild. Ze zijn te verdelen in de kustvisserij (Waddenzee) en de zeevisserij (Noordzee). Op de Texelse vissersschepen zijn zo\'n 160 mensen werkzaam. Zij vissen vooral op platvis (tong en schol) en rondvis (kabeljauw, haring).

Evenals in de landbouw is ook in deze traditionele tak van bestaan het aantal arbeidsplaatsen teruggelopen door verdergaande automatisering, modernisering en schaalvergroting. De visserij is echter nog altijd goed voor circa 27,5 miljoen euro bruto-omzet per jaar. De meeste vis wordt aangeleverd bij de coŲperatieve visafslag in Den Helder.
   
<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->
   
Bron: http://www.google.com

  Naar het begin van de pagina Afdrukken