digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. 2004 Voostelling van de omgeving Basisschool Sint - Antonius Eeklo   van:  ictklas - ict
Opdracht: Onze omgeving is voor ons vanzelfsprekend. Als we op reis gaan of een uitstap doen, merken we dat landschap vlug verandert.
Geef een beschrijving van je onze leefomgeving. Illustreer met een tweetal sprekende foto's. Hieronder enkele hulpjes:

-Waar leven we ergens als je een kaart van BelgiŽ bekijkt ? Noteer ook de correcte aardrijkskundige namen.
-Hoe ziet het landschap er uit ? Denk hierbij aan natuurlijke elementen en wat de mens er gebouwd, veranderd heeft. Geef een situering van de nabije steden en beschrijf kort wat daar bijzonder is.
 
 (laatst bijgewerkt: 21-10-2005)
  We wonen in een klein dorp genaamd Balgerhoeke, dat is een deelgemeente van Eeklo=
Meetjesland.Er zijn veel boeren in deze streek.
Het grootste deel van ons dorpje bestaat uit platteland en weides .Er wordt veel gewerkt in de streek .Onze deelgemeente bevindt zich ten noorden van Eeklo.Het ligt tussen Brugge en Gent. Momenteel is het hier een enorme chaos omdat de baan vernieuwd wordt en er een nieuwe riolering komt. Gegarandeerd veel drilboren in de buurt !!!


Deze spoorweg in Balgerhoeke is zeer speciaal want er rijden nog veel oude treinen.Dicht in de buurt is er een verbrandingsoven.Er rijdt ook nog een stoomtrein die passagiers op zondag vervoert.Naast onze school is er ook een kleine sluis.
   
De touristische trein over het Schipdonck in Balg Dit is de stoomtrein van Balgerhoeke.
De touristische trein over het Schipdonck in Balg Dit is de stoomtrein van Balgerhoeke.
   
Bron: Devon,Atkray,Hannah,Fauve,Kim,Lukas,Kimberley,Nicolas,Mathieu,Fleur, Gilles

  Naar het begin van de pagina Afdrukken