Onderwerp is afgewerkt. 2004 Voostelling van de omgeving Basisschool Sint - Antonius Eeklo   van:  ictklas - ict
Opdracht: Onze omgeving is voor ons vanzelfsprekend. Als we op reis gaan of een uitstap doen, merken we dat landschap vlug verandert.
Geef een beschrijving van je onze leefomgeving. Illustreer met een tweetal sprekende foto's. Hieronder enkele hulpjes:

-Waar leven we ergens als je een kaart van BelgiŽ bekijkt ? Noteer ook de correcte aardrijkskundige namen.
-Hoe ziet het landschap er uit ? Denk hierbij aan natuurlijke elementen en wat de mens er gebouwd, veranderd heeft. Geef een situering van de nabije steden en beschrijf kort wat daar bijzonder is.

(laatst bijgewerkt: 21-10-2005)
  We wonen in een klein dorp genaamd Balgerhoeke, dat is een deelgemeente van Eeklo=
Meetjesland.Er zijn veel boeren in deze streek.
Het grootste deel van ons dorpje bestaat uit platteland en weides .Er wordt veel gewerkt in de streek .Onze deelgemeente bevindt zich ten noorden van Eeklo.Het ligt tussen Brugge en Gent. Momenteel is het hier een enorme chaos omdat de baan vernieuwd wordt en er een nieuwe riolering komt. Gegarandeerd veel drilboren in de buurt !!!

Deze spoorweg in Balgerhoeke is zeer speciaal want er rijden nog veel oude treinen.Dicht in de buurt is er een verbrandingsoven.Er rijdt ook nog een stoomtrein die passagiers op zondag vervoert.Naast onze school is er ook een kleine sluis.

De touristische trein over het Schipdonck in Balg Dit is de stoomtrein van Balgerhoeke.

Bron: Devon,Atkray,Hannah,Fauve,Kim,Lukas,Kimberley,Nicolas,Mathieu,Fleur, Gilles