digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. De Waddeneilanden 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek in de tekst "Texel, wad'n eiland" het deel over het ontstaan van het eiland.

Leg dan met je eigen woorden uit hoe Texel ontstaan is.
 
 (laatst bijgewerkt: 19-05-2008)
  olivier en jarne

Het eiland is niet gemaakt door de mens maar door de natuur.De stroming van het water. Het water neemt stukjes zant van de het strand mee. De wind helpt ook mee voor het eiland op te bouwen omdat het zandkorrels mee brenkt.
Op deze natuurlijke manier komt er plantjes op te groejen. Als er al een groot stuk zand (aarde) behint het eiland te groejen.
   
<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->
   
Bron: uit boekje van school

  Naar het begin van de pagina Afdrukken