Onderwerp wordt gewijzigd en is van een andere klas/groep. De Waddeneilanden 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek in de tekst "Texel, wad'n eiland" het deel over het ontstaan van het eiland.

Leg dan met je eigen woorden uit hoe Texel ontstaan is.

(laatst bijgewerkt: 19-05-2008)
  olivier en jarne

Het eiland is niet gemaakt door de mens maar door de natuur.De stroming van het water. Het water neemt stukjes zant van de het strand mee. De wind helpt ook mee voor het eiland op te bouwen omdat het zandkorrels mee brenkt.
Op deze natuurlijke manier komt er plantjes op te groejen. Als er al een groot stuk zand (aarde) behint het eiland te groejen.

<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->

Bron: uit boekje van school