Onderwerp is afgewerkt. Kwelder   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek op wat "kwelder" is en schrijf dit hieronder.

Zoek een passende foto en plaats deze bij fig. 1.
Plaats ook een passend onderschrift bij deze foto.

Leg uit hoe kwelders ontstaan.

(laatst bijgewerkt: 31-03-2006)
  -Met iedere vloedstroom worden enorme hoeveelheden zand en slib de Waddenzee binnengevoerd. Dichtbij de kust en vlak achter de eilanden is de stroom het zwakst daar bezinken de kleinere zandkorrels en het slib. Zo zet zich hier na ieder hoogwater een dun laagje zand en slib af. Na verloop van tijd wordt dit laagje steeds dikker; dit leidt ertoe dat de bodem bij normaal hoogwater niet meer onderstroomt. Zulke gebieden aan de kust en aan de wadzijde van de eilanden worden kwelders genoemd.
-een kwelder is een stuk land achter een dijk dat soms onderstroomt.

de kwelder <!--FIG2CAP-->
de kwelder