digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Kwelder   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek op wat "kwelder" is en schrijf dit hieronder.

Zoek een passende foto en plaats deze bij fig. 1.
Plaats ook een passend onderschrift bij deze foto.


Leg uit hoe kwelders ontstaan.
 
 (laatst bijgewerkt: 31-03-2006)
  -Met iedere vloedstroom worden enorme hoeveelheden zand en slib de Waddenzee binnengevoerd. Dichtbij de kust en vlak achter de eilanden is de stroom het zwakst daar bezinken de kleinere zandkorrels en het slib. Zo zet zich hier na ieder hoogwater een dun laagje zand en slib af. Na verloop van tijd wordt dit laagje steeds dikker; dit leidt ertoe dat de bodem bij normaal hoogwater niet meer onderstroomt. Zulke gebieden aan de kust en aan de wadzijde van de eilanden worden kwelders genoemd.
-een kwelder is een stuk land achter een dijk dat soms onderstroomt.
   
de kwelder <!--FIG2CAP-->
de kwelder
   
Bron: weromapje

  Naar het begin van de pagina Afdrukken