digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de puitaal   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek in eKlas WeRo naar deze vis.

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?
 
 (laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  2.Deze bodemvis leeft vooral van kleine kreeftachtigen (vlokreeftjes, roeipootkreeftjes, garnalen en larven van grotere kreeftachtigen) en van jonge weekdieren.

3.Lengte:tot 25 cm

4.Puitaal is een bewoner van de koelere Noord-Europese kustwateren. Hij komt tot op 40 meter diepte voor en kan ook goed in brak water overleven. In de Waddenzee is het een zeer algemeen voorkomende soort.

5.De Puitaal is een plompe, slangachtige vis. De dieren hebben een dikke buik, een grote kop, een grote bek en grote vinnen achter de kieuwen. De doorlopende rugvin begint dicht bij de kop en gaat over in de staartvin. De staartvin heeft niet de typische staartvorm, zoals de meeste andere vissen, maar het achterlijf loopt uit in een min of meer puntige staart.
Kleur: Het lichaam is grijsgroen van kleur.
   
<!--FIG2CAP-->
   
Bron: http://www.natuurinformatie.nl/
home.planet.nl/~ronoffer/ duiken/html/biologie/zeeland/puitaal.htm

  Naar het begin van de pagina Afdrukken