Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de puitaal   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek in eKlas WeRo naar deze vis.

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?

(laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  2.Deze bodemvis leeft vooral van kleine kreeftachtigen (vlokreeftjes, roeipootkreeftjes, garnalen en larven van grotere kreeftachtigen) en van jonge weekdieren.

3.Lengte:tot 25 cm

4.Puitaal is een bewoner van de koelere Noord-Europese kustwateren. Hij komt tot op 40 meter diepte voor en kan ook goed in brak water overleven. In de Waddenzee is het een zeer algemeen voorkomende soort.

5.De Puitaal is een plompe, slangachtige vis. De dieren hebben een dikke buik, een grote kop, een grote bek en grote vinnen achter de kieuwen. De doorlopende rugvin begint dicht bij de kop en gaat over in de staartvin. De staartvin heeft niet de typische staartvorm, zoals de meeste andere vissen, maar het achterlijf loopt uit in een min of meer puntige staart.
Kleur: Het lichaam is grijsgroen van kleur.

<!--FIG2CAP-->

Bron: http://www.natuurinformatie.nl/