digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de zeedonderpad   van:  ictklas - ict
Opdracht: Zoek in eKlas WeRo naar deze vis.

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?
 
 (laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  de zeedonderpad: voedsel
De zeedonderpad is een korte gedrongen vis met een kop die van op een pad lijkt. Daar heeft hij waarschijnlijk zijn naam aan te danken. Het lichaam is groenbruin met een variabele vlektekening. De borstvinnen zijn groot en hebben donkere dwarsbanden. Tot het voedsel bodemvissen en op de bodem levende kreeftachtigen en schaaldieren.

de zeedonderpad De vrouwtjes zeedonderpad kunnen wel 30 cm lang worden. De zeedonderpad komt voor in het noordoostelijk Atlantisch gebied, de Noord- en de Oostzee.onderpad:lengtematen

eigenlijk vind ik het een lelijke donder.
   
zeedonderpad <!--FIG2CAP-->
zeedonderpad
   
Bron: http://images.google.be/imgres?imgurl=http://www.nmr.nl/zeedon.jpg&imgrefurl=http://www.nmr.nl/werkstPY.html&h=200&w=482&sz=13&tbnid=bulFH607I5OmXM:&tbnh=52&tbnw=126&hl=nl&start=52&prev=/images%3Fq%3Dzeedonderpad%26start%3D40%26svnum%3D10%26hl%3Dnl%26lr%3D%26sa%3DN

  Naar het begin van de pagina Afdrukken