digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de haring   van:  ictklas - ict
Opdracht: Ga naar www.dierenbibliotheek.nl
Linksboven zie je een zoekvenster:
"Zoeken in de WNF-dierenbieb:"

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?
 
 (laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  2.De haring eet planktondiertjes en vislarven. De grote eten kreeftjes en visjes.
3.Een haring kan tot 40 cm. groot worden.
4.Dit dier komt vooral voor in het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee.
5.Het is een zoutwatervis. Het heeft een blauw-grijs kleurtje met een zilverkleurige buik. s'Morgens zwemmen ze in scholen net boven de zeebodem; s'Avonds vertrekken ze richting wateroppervlakte. Ze communniceren door 'scheten'te laten, met name in het donker wanneer ze elkaar niet kunnen zien is dit knetterende geluid te horen.
   
haring <!--FIG2CAP-->
haring
   
Bron: www.genietenvanvers.nl, www.noordzee.nl

  Naar het begin van de pagina Afdrukken