Onderwerp is afgewerkt. Vissen : de haring   van:  ictklas - ict
Opdracht: Ga naar www.dierenbibliotheek.nl
Linksboven zie je een zoekvenster:
"Zoeken in de WNF-dierenbieb:"

1. Zoek een afbeelding van deze vis en plaats deze bij fig. 1
2. Wat eet deze vis ?
3. Hoe groot wordt dit dier ?
4. Waar komt dit dier voor ?
5. Speciale kenmerken ?

(laatst bijgewerkt: 11-04-2007)
  2.De haring eet planktondiertjes en vislarven. De grote eten kreeftjes en visjes.
3.Een haring kan tot 40 cm. groot worden.
4.Dit dier komt vooral voor in het noordelijk gedeelte van de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee.
5.Het is een zoutwatervis. Het heeft een blauw-grijs kleurtje met een zilverkleurige buik. s'Morgens zwemmen ze in scholen net boven de zeebodem; s'Avonds vertrekken ze richting wateroppervlakte. Ze communniceren door 'scheten'te laten, met name in het donker wanneer ze elkaar niet kunnen zien is dit knetterende geluid te horen.

haring <!--FIG2CAP-->
haring