digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

1 eWorkz onderwerp

  Handleiding
Terug

Onderwerp is afgewerkt. De rosse grutto 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Welke periode kunnen we de rosse grutto zien op de wadden ?


Waarom hebben de kuikens van de rosse grutto het niet gemakkelijk ?


Wat is het lievelingseten van de vrouwtjes ?

En van de mannetjes ?
 
 (laatst bijgewerkt: 31-03-2006)
  1. Eind juli komen ze aan in de Wedden en ze vertrekken begin augustus.
www.hetopenboek.nl

2. De moeder vertrekt als het kind geboren is maar de vader blijft drie weken langer. Eind juni moeten de jongen ook al mee op de lange tocht naar het zuiden.
www.birdphoto.nl

3. Vrouwtjes eten graag zeepieren.
grutto_limosa-lapponica.html

4. Manetjes daarintegen eten liever zeeduizendpoten.
grutto_limosa-lapponica.html
   
Rosse Grutto <!--FIG2CAP-->
Rosse Grutto
   
Bron: http://www.birdphoto.nl/vogels/Rosse%20grutto.htm

  Naar het begin van de pagina Afdrukken