Onderwerp is afgewerkt. De rosse grutto 2   van:  ictklas - ict
Opdracht: Welke periode kunnen we de rosse grutto zien op de wadden ?

Waarom hebben de kuikens van de rosse grutto het niet gemakkelijk ?

Wat is het lievelingseten van de vrouwtjes ?

En van de mannetjes ?

(laatst bijgewerkt: 31-03-2006)
  1. Eind juli komen ze aan in de Wedden en ze vertrekken begin augustus.
www.hetopenboek.nl

2. De moeder vertrekt als het kind geboren is maar de vader blijft drie weken langer. Eind juni moeten de jongen ook al mee op de lange tocht naar het zuiden.
www.birdphoto.nl

3. Vrouwtjes eten graag zeepieren.
grutto_limosa-lapponica.html

4. Manetjes daarintegen eten liever zeeduizendpoten.
grutto_limosa-lapponica.html

Rosse Grutto <!--FIG2CAP-->