Onderwerp is afgewerkt. Kruisvaarders 1   van:  ictklas - ict
Opdracht: Wat zijn kruisvaarders ?
Welke tijd spreken we nu ? (vul terug aan op de tijdlijn)
Waar leefden kruisvaarders ?

(laatst bijgewerkt: 06-08-2005)
  Kruisvaarders zijn ridders en boeren die samen gaan vechten in Jeruzalem om het heilige graf te beschermen.

in het jaar 1096 was de eerste kruistocht.

Eerst waren de kruisvaarders uit GalliŽ die dan naar Jeruzalem zijn gegaan en daar het heilig graf beschermden.

**************************************
Was het echt om het geloof te doen ?
Welke andere bedoelingen hadden ze nog ?
**************************************

In die tijd was de enige handel met het Verre Oosten over het land. Ze konden nog niet over de zee omdat ze niet rond Afrika konden varen.
Het kanaal van Suez lag er ook nog niet dus moesten ze over land.

Jeruzalem was bezet door de vijand en de handel was duur. Dat is een beetje gelijk de Amerikanen Irak binnenvallen voor de olie nu.

Ze zullen ginder wel niet gaan moorden voor het geloof zeker, want dat is tegen wat Jezus zegt.

<!--FIG1CAP--> <!--FIG2CAP-->

Bron: uit onze bundel de middeleeuwen dat we in de klas gekregen hebben.