digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... Ook virusscanners en andere nuttige programma's zijn hier te vinden. eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.

hulpprogramma

educatief

administratief

Administratieve software

On-Line Evaluatietool ict-competenties

EvaluatieTool : ICT- competenties in het basisonderwijs
Dit is de evaluatietool om de ict-competenties op school te evalueren. Deze sluit aan bij de uitgave van DVO (dienst voor onderwijsontwikkeling dept. onderwijs) ICT-competenties in het basisonderwijs. Via ICT-integratie naar ICT-competentie.
Deze tool kan gebruikt worden als instrument tot het schrijven van een beleidsplan voor ICT op school.
Momenteel enkel beschikbaar voor partnerscholen.
Bijhorende Powerpoint (13MB)
Vanuit de brochure en voorstelling door de heer Delcour van de competentieclusters is deze powerpoint gemaakt.

Open Office download Open Office
Dit is een gratis en evenwaardig alternatief voor Microsoft Office.
Nu ook in het Nederlands.
pdf-creator download

PDF-Creator, maak zelf PDF bestanden... Voor Win98, Xp, ... (geen Vista of 7!)
Hiermee kan je niet alleen pdf-bestanden lezen, je kan ze ook zelf maken. Hiervoor installeer je PDFCreator. Nadien kan je van jouw bestanden een pdf-bestand maken door je bestanden af te drukken. Selecteer als printer "pdf-creator".

Voor Windows Vista of Windows7.
PDF-Creator werkt (nog) niet voor Windows Vista. Gebruik Free-PDF als je toch een pdf-printer wil gebruiken.
Installeer eerst Ghostscript en vervolgens Free-PDF.

win h p r a:  download WinHPRA - SchoolRapport
Gratis : Volledig werkende rapportenprogramma (punten- & doelenrapport). Enkel de naam van de school kan niet worden ingevuld en bij de personalia van de school staat : "demoversie".
Wil je een gepersonaliseerde versie met de naam van je school koop je een eenmalige licentie.

Heb jij software geschreven die je hier wil linken of heb je vragen ? Mail!
  Naar het begin van de pagina