digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... Ook virusscanners en andere nuttige programma's zijn hier te vinden. eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.

hulpprogramma

educatief

administratief

Hieronder staan hulpprogramma's waarvan je telkens een gratis versie downloaden. Sommige van deze programma's zijn noodzakelijk om digitaleschool.be en andere websites te gebruiken.

Verder is er nog een uitgebreide selectie programma's om je computer in optimale conditie te houden zoals:
anti-virus software
firewall software
anti-spyware software

Panda ActiveScan - On-line Virus Check Gezien de grote vraag naar virusscanners zet ik bovenaan een gratis te gebruiken scanner.

Hulpprogramma's

Acrobat Reader downloaden Adobe Acrobat Reader
FoxitReader downloaden Foxit Reader (lichter alternatief voor Acrobat Reader.
Dit is een programma om .pdf bestanden te lezen en af te drukken.digitaleschool.be maakt gebruik van .ZIP bestanden voor alle documenten en lesfiches. Het is aangewezen dit te installeren op je computer. Ideaal voor op oudere PCs want véél kleiner dan Acrobat Reader en ook als executable vanop usb stick te gebruiken.
winzip download 7-Zip
Een .ZIP bestand is een of meerdere documenten die in een pakje zijn samengebundeld en gecomprimeerd. Zo kan je dit makkelijker doormailen of downloaden. digitaleschool.be maakt gebruik van .ZIP bestanden. Het is aangewezen dit te installeren op je computer.
Flashplayer download Macromedia Flashplayer
Dit is een programma dat ervoor zorgt dat flash-animaties in een website zichtbaar zijn. eklas maakt gebruik van Flash, het is aangewezen dit te installeren op je computer.
Shockwave download Macromedia Shockwaveplayer
Dit is een programma wat shockwave-animaties kan weergeven.
Java VM download Java VM (Sun)
Java VM (Virtual Machine) wordt dikwijls gebruikt voor educatieve toepassingen. Vele toepassingen in eKlas gebruiken Java VM. Zonder dit programma zie je enkel een leeg vlak in plaats van je educatief pakket. Klik hier als de automatische download niet werkt.
QT quicktime download Quicktime
.QT bestanden worden hiermee afgespeeld. Dit kan film of geluid zijn.
vlc-player

VLC-Player
VLC-Player is een mediaspeler die zowat alle formaten afspeelt, zowel film als geluid.
VLC-player is zeer gebruiksvriendelijk door de eenvoudige interface .

Anti-Virussoftware om te installeren op je computer

Naast de commerciŽle antivirussoftware zijn er gratis alternatieven.
Wanneer je liever gebruik maakt van een gratis scanner kunnen we je volgende virusscanners aanraden:
Deze anti-virusscanners moet je downloaden in installeren op je eigen computer.

Antivir personal edition download AntiVir Personal Edition. Ook deze scanner werkt met alle Windows-versies. Ondersteuning is beschikbaar via het webforum. De website van AntiVir is echter vaak moeilijk te bereiken waardoor het binnen halen van deze scanner soms veel moeite vergt.
avg anti virus download
AVG Anti-Virus, Zowel voor particulieren als bedrijven is deze gratis te gebruiken. AVG werkt onder Windows en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Wel moet je zelf regelmatig nieuwe virusupdates afhalen van de website. Om het programma te kunnen installeren moet je je (gratis) registreren en krijg je via e-mail een registratiesleutel.
Awil, Avast antivirus download Alwil Software. Hun Avast!4 Home edition scanner is gratis voor niet-commercieel gebruik, maar ook hier moet je je even online registreren om de registratiesleutel te verkrijgen. Nieuwe viruslijsten kunnen automatisch afgehaald worden. De scanner werkt op alle Windows-versies en biedt ook bescherming tegen besmette e-mails via een algemene mailbox scanner en een plugin voor Outlook.
Fprot, de virusscanner van Frisk F-PROT Dit is een IJslandse virusscanner. Voor wie nog met DOS werkt, of voor Linux-gebruikers, is er een gratis versie van hun scanner.

Extra programma's

Gratis hulpjes voor websitebouw

Imagemaps maken
De meeste html-editors hebben een ingebouwde functie waarmee je hyperlinkgevoelige afbeeldingen kan aanmaken, maar is in sommige gevallen vrij complex. Een handig programmaatje dat deze job voor jou doet is Handy Image Mapper.

Animated Gifs
Bewegende beelden zonder plugins van flash, Qt, .... met UnFreez

Bestanden uploaden
naar de server. Voor thuisgebruik is Smartftp gratis te gebruiken.

Slice-n
Grote afbeeldingen opsplitsen in kleinere delen om vluger te laden kan je doen met Splitz!

Flash en java-effecten
Basisfuncties zijn gratis bij Advanced Effectmaker

Grafische elementen
Collecties knoppen, symbolen, foto's en patronen zijn een must om grafisch je site op te smukken.
ndesignstudio - navigatieknoppen
sweetie - symbolen
gtmcknight - knoppen
famfamfam - symbolen, vlaggen en iconen
freerangestock - foto's
stockvault - foto's, patronen en achtergronden
squidfingers - patronen

Simpleviewer
Fotogallerie met Flash. Deze betstaat uit een swf- en een xml-bestand en twee fotomappen (een met de kleine en een met de grote afbeeldingen). Het xml-bestand bevat alle instellingen zoals frameontwerp en aantal miniatuurfoto's per rij en kolom.
airtightinteractive
redsplash

Kant en klare scripts die je toelaten af te tellen tot een bepaalde datum, elke dag een ander plaatje, ....

Naar het begin van de pagina