digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 

Het nieuws vandaag.

KMI Vandaag; Klik om de vooruitzichten te bekijken.

Welkom op digitaleschool.be

PDF-Printer onder Windows Vista/Windows7
PDF-Creator werkt (nog) niet voor Windows Vista. Gebruik Free-PDF als je toch een pdf-printer wil gebruiken.
Installeer eerst Ghostscript en vervolgens Free-PDF .

Open Office
Een veel gehoorde kritiek op Open Office is het traag opstarten. Dit kan je nochtans makkelijk verhelpen op volgende manier:
Open één van de applicaties, hetzij Calc of Writer, ... Ga naar EXTRA==> OPTIES
Onder OpenOffice heb je een setting voor geheugen... "Gebruiken voor OpenOffice" staat op 9 Mb, maak daar eens 200 Mb van. Afsluiten en heropstarten, is vandaag, morgen en overmorgen en altijd sneller dan voorheen.

Je eigen schoolserver ?
Server op school is een prima oplossing als je een volledige server wil installeren (webserver, aanmelding, backup, ghost, mail, ftp, ...) op je school zonder vast te hangen aan commerciële, gesloten oplossingen. Klik voor de algemene info.

Is jouw schoolsite makkelijk te onderhouden ?
Bij eKopie ict is een volledig stappenplan schikbaar over Site@School, hoe je een website kan opbouwen waarbij je zonder kennis van programmeren of websites je een schoolweb kan onderhouden, compleet met een beheerssysteem zodat leerkrachten, secretariaat, leerlingen, ouderwerkgroep, ... de website kunnen schrijven met behoud van controle door een beheerder. Interesse in nascholing of info hierover ? mail ons!
Site At School is momenteel Website@School geworden en is aan een nieuwe versie toe. Meer info via http://websiteatschool.eu.

Inventaris, wa's da ?!?
Amsetiis, Asset Management Systeem voor Elektrische Toestellen, Ict-Infrastructuur en Schoolpreventie.
Meer info op www.digitaleschool.be/AMSETIIS.

 

 

 

Kurt.

  Naar het begin van de pagina