Aanmelden

Leerkrachtenaccount aanvragen

eLogin - Handleiding

digitaleschool.be staat open voor iedereen. Het raadplegen van de aanwezige informatie is altijd mogelijk. Indien U echter actief wilt meewerken dan moet U een leerkrachtenaccount aanvragen.
Er zijn een paar soorten gebruikers: Als onderwijzer, lesgever, begeleider, ... kunt U een leerkrachtenaccount aanvragen. Met dit profiel kunt U eWorkz thema's, evenals onderwerpen horende bij dit thema bijmaken. U kunt ook leerlingenaccount aanmaken. Met een leerlingenacount kunnende leerlingen zich aanmelden en de werkfiches ingevullen.

Aanmelden

Indien U reeds over een gebruikersaccount beschikt kunt U zich aanmelden. Er wordt dan gevraagd om uw gebruikersnaam (usernaam) en uw paswoord in te geven. U moet eveneens het getal dat je eronder vindt overtikken. Het is een steeds wijzigend getal van vier cijfers. Het doel ervan is om inbraken door middel van stukjes programma die het internet afschuimen naar plaatsen om spam te dumpen te bemoeilijken.

Afmelden

U kunt ook uw digitaleschool sessie afsluiten. Uw gebruikersnaam en toegangsrechten worden dan verwijderd tot U zich opnieuw aanmeldt.

Gebruiker toevoegen

Indien U een Onderwijzersprofiel hebt kunt U voor uw leerlingen of voor groepen van leerlingen een leerlingprofiel aanmaken. Let op dat alle gebruikersnamen uniek moeten zijn. Indien bijvoorbeeld de gebruikersnaam 'groepB' reeds door iemand gekozen is, dan moet U een andere naam verzinnen (vb Groep2B, Ursel2B, ...).

Gegevens wijzigen

Eens U aangemeld bent, dan kunt U uw eigen gegevens wijzigen.

Gebruikersaccount aanvragen

Wilt U als onderwijzer, lesgever, ... uw klas of groep laten werken met eWorkz, dan moet u een gebruikersaccount aanvragen. U vult de gegevens in en spoedig zult U een gebruikersnaam en een paswoord toegestuurd krijgen. Het is raadzaam om deze dan via Gegevens wijzigen te veranderen naar iets wat U beter ligt. Eens U zelf uw gebruikersaccount hebt, dan kunt u voor uw leerlingen of voor groepjes in uw klas leerlingaccounts aanmaken. Met deze leerlingaccounts kunnen de leerlingen dan de onderwerpen invullen.

De volledige handleiding van "digitaleschool.be - eWorkz" kunt U hier downloaden. U dient hiervoor te beschikken over Acrobat Reader 5 of hoger. Deze is gratis te vinden onder eTools.

Naar het begin van de pagina