digitaleschool.be: Ga terug naar de beginpagina. eInfo: contactinformatie, doelstellingen van digitaleschool.be en de lessen alsook mijn CV. eWorkz: Online werkboek waar leerlingen individueel of in groep onderzoeksopdrachten kunnen uitvoeren. Je kan vragen stellen aan digitaleschool.be en aanvullingen maken op elkaars onderzoek. Dit is een encyclopedie van en voor leerlingen. eTools: Hier kan je allerlei hulpprogramma's downloaden die je nodig hebt om pdf, zip en andere bestanden te openen met Acrobat Reader, Winzip, ... eNieuws: actualiteit, heet van de naald en nieuwsjes over digitaleschool.be zijn hier te vinden. eLogin: Hier kunt U zich aanmelden.
eKlas: Oefen taal, rekenen, meten en muziek; Zoek informatie over WeRo en godsdienst op in een themalijst. eKopie: Druk lesfiches en werkbundels af over taal, wiskunde, WeRo en 'ICT-toepassingen in klas' uit ons virtueel kopiŽerlokaal. eZoek: De zoekmachine die alles binnen digitaleschool.be opsnort en en verzameling zoekrobots voor leerlingen. ePartners: Maak kennis met de partners van digitaleschool.be.
U bent een niet ingelogde bezoeker
 
 
Handleiding
 
Aanmelden
 
 
 
 
 
Leerkrachtenaccount aanvragen
 

eLogin - Handleiding

digitaleschool.be staat open voor iedereen. Het raadplegen van de aanwezige informatie is altijd mogelijk. Indien U echter actief wilt meewerken dan moet U een leerkrachtenaccount aanvragen.
Er zijn een paar soorten gebruikers: Als onderwijzer, lesgever, begeleider, ... kunt U een leerkrachtenaccount aanvragen. Met dit profiel kunt U eWorkz thema's, evenals onderwerpen horende bij dit thema bijmaken. U kunt ook leerlingenaccount aanmaken. Met een leerlingenacount kunnende leerlingen zich aanmelden en de werkfiches ingevullen.

Aanmelden

Indien U reeds over een gebruikersaccount beschikt kunt U zich aanmelden. Er wordt dan gevraagd om uw gebruikersnaam (usernaam) en uw paswoord in te geven. U moet eveneens het getal dat je eronder vindt overtikken. Het is een steeds wijzigend getal van vier cijfers. Het doel ervan is om inbraken door middel van stukjes programma die het internet afschuimen naar plaatsen om spam te dumpen te bemoeilijken.

Afmelden

U kunt ook uw digitaleschool sessie afsluiten. Uw gebruikersnaam en toegangsrechten worden dan verwijderd tot U zich opnieuw aanmeldt.

Gebruiker toevoegen

Indien U een Onderwijzersprofiel hebt kunt U voor uw leerlingen of voor groepen van leerlingen een leerlingprofiel aanmaken. Let op dat alle gebruikersnamen uniek moeten zijn. Indien bijvoorbeeld de gebruikersnaam 'groepB' reeds door iemand gekozen is, dan moet U een andere naam verzinnen (vb Groep2B, Ursel2B, ...).

Gegevens wijzigen

Eens U aangemeld bent, dan kunt U uw eigen gegevens wijzigen.

Gebruikersaccount aanvragen

Wilt U als onderwijzer, lesgever, ... uw klas of groep laten werken met eWorkz, dan moet u een gebruikersaccount aanvragen. U vult de gegevens in en spoedig zult U een gebruikersnaam en een paswoord toegestuurd krijgen. Het is raadzaam om deze dan via Gegevens wijzigen te veranderen naar iets wat U beter ligt. Eens U zelf uw gebruikersaccount hebt, dan kunt u voor uw leerlingen of voor groepjes in uw klas leerlingaccounts aanmaken. Met deze leerlingaccounts kunnen de leerlingen dan de onderwerpen invullen.

De volledige handleiding van "digitaleschool.be - eWorkz" kunt U hier downloaden. U dient hiervoor te beschikken over Acrobat Reader 5 of hoger. Deze is gratis te vinden onder eTools.

  Naar het begin van de pagina