Kleuter
I C T

Lijst met thema's voor Muzische

Aantal: 12 Terug

Afbeeldingen doorzichtig maken en combineren
Hoe kan je een afbeelding doorzichtig maken en een andere afbeelding in het doorzichtige gedeelte plaatsen ?
Hoe kan je een ander gezicht in een bestaande foto plaatsen?

Audacity : inleiding
In Audacity kan je geluiden bewerken, meerdere sporen opnemen, zodat je net als in een studio een geluidscompilatie kan maken. Deze korte inleiding zet je alvast op weg.

Audacity : muziek knippen en plakken
Handleiding voor mensen die muziek willen knippen en plakken, ...
Deze cursus is gemaakt voor mensen die muziek van een cd willen verknippen om een dansje op te maken.

Geluid bij Presentatie
Vlug aan de slag om geluid bij een Impress of Powerpoint te zetten.

Glazen beschilderen
Lesfiche waar uitgelegd wordt hoe je makkelijk een foto op een glas kan schilderen. Dit kan je geven als geschenk voor moeder- of vaderdag, nieuwjaar of een andere speciale gelegenheid.

Midi bewerken
Midifiles bewerken met een freeware mide-editor.

Muziek -geluid
Werken met geluid, een cursus om geluiden te gebruiken voor je lessen. Geluiden opnemen, kopiŽren, knippen en plakken.

Pixresizer
Foto's en afbeeldingen verkleinen naar een gewenst formaat. Je kan eveneens een ganse map foto's tegelijk verkleinen.

Rappen : lesfiche
Dit is een lesfiche waar leerlingen een rap schrijven, muziek maken als begeleiding bij hun geschreven rap en een cd-doos maken die voor de gelegenheid in een kader zit. Deze rap was immers hun nieuwjaarsbrief of "nieuwjaarsrap".

Rappen : voorbeeldmuziek
Dit is een voorbeeld van een "rap" gemaakt door de leerlingen. Dit is enkel de muziek die gemaakt is als begeleiding bij de "rap" die ze live brengen. De raptekst zelf staat hier dus niet op. De tekst kan je vinden in bijhorenden lesbundel. Begin de tekst te rappen na "Come'on".

Zelf muziek maken met KBPiano : programma
Download KBPiano. (voor Windows)
Zorg dat je ook DirectX geÔnstalleerd hebt op je computer

Zelf muziek maken met KBPiano : werkwijze
KBPiano is een programma dat je computer omtovert in een piano of synthesizer.
Je kan er verschillende sporen mee opnemen.
Zo kan je de leerlingen zelf muziek laten creŽren.
Bovendien is dit programma gratis te gebruiken voor niet-commerciŽle doeleinden.